Onko olemassa erityisruokia, jotka auttavat koiria toipumaan leikkauksesta tai sairaudesta?

 

Koirasi toipuminen sairauden, vamman, stressin tai leikkauksen jälkeen

Jos koirasi on toipumassa sairaudesta tai sille on tehty leikkaus tai annettu kemoterapiaa, tämä voi olla raskasta aikaa kaikille. Älä huoli, on monia tapoja auttaa koiraasi toipumaan. Eläinlääkäri antaa sinulle tietysti selkeät ohjeet jälkihoidosta, haavahoidosta ja infektioiden välttämisestä. Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla voit heti auttaa toipumisprosessissa, on syöttää lemmikille palautumisruokavaliota.

Kun palaat kotiin, koirasi haluaa todennäköisesti mennä suoraan sänkyyn (varsinkin jos se palautumassa anestesiasta), joten varmista, että se saa olla jonkin aikaa hiljaa ja rauhassa. Pian sen pitäisi olla kivuton ja rento ja nauttia normaalista ruokahalusta.

Koirasi leikkauksen jälkeinen ruokinta

Koirasi ruokahalu on vielä kehno, joten aloita pienillä ja kevyillä aterioilla. Eläinlääkäri suosittelee toipumisruokaa. Anna koiralle tätä ruokaa niin kauan kuin eläinlääkäri suosittelee. Pidä aina huoli siitä, että lemmikilläsi on helposti saatavilla puhdasta ja raikasta juomavettä.

Koiran kauluri ja syöminen ja juominen

Eläinlääkäri voi panna koirallesi suppilon muotoisen kaulurin, joka estää sitä nuolemasta, puremasta tai raapimasta haavaa tai sidettä. On tärkeää pitää kauluri päällä koko ajan, varsinkin öisin ja aina koiran ollessa yksin. Koirasi tottunee pian kauluriin, mutta varmista, ettei se estä koiraa syömästä tai juomasta. Jos näin tapahtuu, sinun on poistettava kauluri ruoka-ajaksi ja aina, kun koirasi haluaa juoda vettä.

Mikä on oikea ruokavalio koiralleni sairauden tai leikkauksen jälkeen?

Toipumisruokavalioihin on lisätty kaloreita, proteiinia ja rasvaa, ja vaikka koirasi syö vähemmän, se saa ruuasta tarvitsemansa ravintoaineet. Nämä ruuat on suunniteltu annettaviksi sairauden ja toipumisen aikana. Jos koirasi on kuitenkin vakavasti sairas tai jos se on lähenemässä elämänsä loppua, voit jatkaa toipumisruokavalion syöttämistä.

Ihanteellinen palautumisruokavalio:

  • Sisältää riittävästi proteiinia tukemaan kehon rasvattoman osan ylläpitoa
  • Toipumisruoassa on paljon energiaa, koska koirasi ruokahalu on hyvin huono ja merkittävästi vilkastunut aineenvaihdunta. Tämä tarkoittaa, että ruoassa tulisi olla runsaasti energiaa, jotta pienikin ruokamäärä tyydyttää koiran energiatarpeen.
  • Ruoassa on runsaasti rasvaa ja proteiineja, mikä tarkoittaa pienempää hiilihydraattiosuutta, koska toipuvat koirat ovat insuliiniresistenttejä
  • Sisältää helposti sulavat ainekset, koska ravinteet eivät ehkä imeydy yhtä hyvin kuin tavallisesti.
  • Maukas ja houkutteleva ruoka kannustaa koirasi syömään.

Jos toipuminen kestää pitkään, vaihtoehto olisi Active-tyyppinen, energiasisällöltään runsas kuivaruokavalio.

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta, koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä.

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita koiranystäville

keyboard_arrow_up