Mitä pitää muistaa kissaa ruokittaessa?

 • SPECIFIC ™-kissanruoka on tasapainoinen täysravinto. Tämä tarkoittaa sitä, että SPECIFIC-kissanruoasta kissa saa kaikki ravintoaineet, joita se tarvitsee elääkseen terveellistä ja aktiivista elämää.
 • Kun lasket kissasi ravinnontarvetta, aloita pakkauksen ruokintaohjeista. Kun tarjoat kissallesi ruokaa, varmista, että mittaat sen määrän - tämä helpottaa myöhemmin ruokamäärän säätämistä suuremmaksi tai pienemmäksi. Ohjeisto on vain ohjeisto; se antaa yleiset suuntaviivat siitä, kuinka ravintotarpeet vaihtelevat kissojen välillä, ja sinun onkin tarkkailtava kissojen painoa ja tarvittaessa muokata ruokintaa. Jos kissojen paino lisääntyy, vähennä ruokamäärää hieman, jos kissat laihtuvat, lisää ruoan määrää. Eläinlääkäri neuvoo tietenkin aina mielellään, jos olet huolissasi. Kuinka kissan paino arvioidaan ilman vaakaa
 • Päivittäinen ruokamäärä tulisi jakaa vähintään kahteen ateriaan, ellei eläinlääkäri toisin suosittele.
 • Kissallasi pitää aina olla raikasta ja puhdasta vettä.
 • Vältä tähteiden syöttämistä. Ne ovat kissalle yleensä liian rasvaisia ja suolaisia ja voivat hyvistä aikomuksistasi huolimatta olla osallisena painonnousussa ja muissa terveysongelmissa.
 • Kissat eivät ole ”pieniä koiria”. Koska kissojen ravintotarpeet ovat erilaiset kuin koirien, yksinomaan koiranruokalla ruokittu kissa ei saa tarvitsemiaan ravinteita.
 • Tarkkaile kissasi kuntoa ja yleistä hyvinvointia. Keskustele eläinlääkärisi tai eläinhoitajan kanssa, jos epäilet, että kissasi ruokavaliota on säädettävä tai muutettava.
 • Punnituta kissasi säännöllisesti ja muokkaa päivittäin antamaasi ruokamäärää, jos kissa menettää painoaan.
 • Ota yhteyttä eläinlääkäriisi, jos kissasi lisää tai menettää painoa yllättäen, oksentelee, kärsii ripulista tai sillä on ulostusvaikeuksia. Sinun tulisi myös pyytää apua, kissa kieltäytyy syömästä yli 48 tunnin ajan.

Kuiva- vai märkäruoka - mikä on niiden ero?

Useimmat SPECIFIC ™-kissanruoat ovat saatavana sekä kuivina "nappuloina" että märkäruokapateen muodossa. Kuivaruoka on yleensä taloudellisempaa ja antaa kissalle luonnollisemman pureskelukokemuksen. Märkäruokapateet ovat maukkaita vaihtoehtoja, saatavana kätevissä einesvuoissa.Voit ruokkia märkäruokaa joko pääruokana tai herkullisena kuivaruoan lisänä. Suuren vesipitoisuuden ( 70 - 80 %) takia märkäruoka auttaa myös tukemaan virtsateiden terveyttä. Märkäruokaa voi säilyttää avaamisen jälkeen useita päiviä jääkaapissa , mutta tarjoa se aina huoneenlämpöisenä, mikä on kissojen mieleen.

Esittele kissallesi SPECIFIC ™

SPECIFIC ™-ruoka on erittäin maukasta ja useimmat kissat hyväksyvät sen välittömästi. Kissa ovat kuitenkin tottumuksen orja eikä herkästi hyväksy muutoksia, varsinkin jos se on sairas eikä sillä ole ruokahalua. Voit kokeilla tätä uuden ruoan käyttöönoton helpottamiseksi:

 • Sekoita yhä enemmän uutta ruokaa nykyiseen ruokaan 7-10 päivän ajan
 • Märkäruoka voidaan lämmittää ja tarjoilla ruumiinlämpöisenä.
keyboard_arrow_up