Ylipainoisen koiran ruokavalio

Mitkä ovat lemmikin ylipainon terveysriskit?

Ylipainoon liittyy useita terveysriskejä. Ilmeinen haitta on tietysti se, että se vaikeuttaa elämää, liikuntaa ja toimeliaisuutta. Ylipaino lisää myös nivelten stressiä ja pahentaa nivelten kulumista ja kipua vanhemmilla nivelrikosta kärsivillä lemmikeillä.

Hiljattain on havaittu, että elimistön ylijäämärasvalla on lukuisia muita kielteisiä vaikutuksia. Rasva vie tilaa elimiltä, kuten sydämeltä ja keuhkoilta, sekä verisuonistolta ja ruoansulatuskanavalta. Rasvakudos vapauttaa myös kemikaaleja, jotka pahentavat muita sairauksia, kuten niveltulehdusta, ja lisää diabetesriskiä.

ETKÖ OLE VARMA, ONKO LEMMIKKISI YLIPAINOINEN?

Eläinlääkäriltä saat parhaat neuvot. Hän osaa arvioida, onko lemmikkisi normaalipainoinen, ja tarvittaessa tehdä kanssasi suunnitelman.

Haluat ehkä tehdä tämän kotonasi.
Käytä SPECIFIC ™ -pisteytysopasta koiran kunnon arviointiin.

Klikkaa tästä

Selvä, koirasi pitäisi laihtua pari kiloa. Mitä nyt tehdään?

Onneksi on olemassa ruokavalioita, jotka on erityisesti suunniteltu koirasi painon vähentämiseen ilman, että koira on nälässä. 

Laihdutusruokavalioilla ei tarkoita sitä, että koiralle annetaan vähemmän samaa ruokaa - ne on tarkasti suunniteltu vähärasvaisiksi ja runsaskuituisiksi, jotta koirasi voi nauttia täysistä annoksista ja tuntea itsensä kylläiseksi, vaikka menettää painoaan.

Nämä ruokavaliot sisältävät myös runsaasti proteiinia lihasmassan ylläpitämiseksi, minkä ansiosta paino vähenee kehon rasvasta pikemminkin kuin rasvattomista kehon osista.

Askeleet ihannepainon saavuttamiseksi

  1. Painon tarkistus: Tarkasta koiran kunto ja punnitse se
  2. Suunnitelma: Määritä yhteistyössä eläinlääkärisi kanssa koiran tavoitepaino, valitse sopiva laihdutusruoka ja sovi päivittäinen ruoka-annos ja kunto-ohjelma.
  3. Painonlasku: Ota käyttöön ruokinta- ja liikuntaohjelma. On tärkeää, että tässä vaiheessa mittaat ruokamäärän, jotta voit tarvittaessa säätää sitä helposti ja tarkasti. Punnitse koirasi säännöllisesti. Vihje: Yksinkertainen tapa tehdä tämä pienelle koiralle on punnita ensin itsesi ja punnita sitten itsesi pitäen koiraa sylissä. Vähennä edellinen tulos jälkimmäisestä. Varo, ettet pilaa hyvää työtä makupaloilla, varsinkin ruuantähteillä, ja varmista, että kaikki tietävät, mitä on tekeillä, jotteivät he vahingossa syötä koiraa liikaa. Ole kärsivällinen - tuloksia ei saada yhdessä yössä, mutta jos pidät kiinni suunnitelmasta, koirasi laihtuu ja uhraukset palkitaan sillä, että sinulla on onnellinen ja terve koira.
  4. Saavutetun painon ylläpito : Kun olet saavuttanut tavoitepainon, varmista, että se säilyy - voisit ehkä harkita niukkaenergisempiä dieetiruokavalioita.

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta, koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä.

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita koiranystäville

keyboard_arrow_up