Kuinka autat allergista kissaasi.

 

Kutina, raapiminen, karvanlähtö tai mahdollisesti pään ravistaminen - nämä voivat olla merkkejä siitä, että kissasi kärsii allergiasta.

Mitä voit tehdä?

Allergian hoitoon on monia tapoja, mukaan lukien lääkehoito ja hoitotuotteet, kuten shampoo tai hoitoaine, sekä ruokavalion muutokset. Parhaan avun saat eläinlääkäriltäsi.

SIEDETTÄVYYSONGELMILLE JA ALLERGIOILLE ON MONIA SYITÄ

Huono ruoan sieto ja allergiat - Molemmat ovat reaktioita tiettyihin elintarvikkeisiin, mutta allergioiden tapauksessa reaktion laukaisee immuunijärjestelmä.
Ympäristöallergiat - allerginen reaktio johonkin ympäristön tekijälle, kuten punkeille, siitepölylle, pölylle tai homeelle.
Kirput - yliherkkyysreaktio kirppujen puremiin
Bakteeri-infektiot

RUOKA-AINEALLERGIOIDEN JA -SIEDETTÄVYYSONGELMIEN HOITO

Ruoka-aineille yliherkän kissan ruokavaliossa käytetään harvinaisia proteiineja, joita kissa ei todennäköisesti ole syönyt aiemmin. Ihanteellinen ruokavalio sisältää sekä harvoin käytettyjä proteiineja että rajoitetun määrän raaka-aineita, mikä vähentää riskiä, että eläin syö ongelman aiheuttavaa ruoka-ainetta.

Ravinnoksi voidaan käyttää myös hydrolysoituja proteiineja. Hydrolyysi pilkkoo proteiinimolekyylit hyvin pieniin osiin, mikä vähentää immuunireaktion laukaisemisen riskiä.

YMPÄRISTÖYLIHERKKYYKSIEN HOITO

Kissan iho on sen ensimmäinen suojakerros ympäristön allergeeneja vastaan. Näin ollen ihon hyvin voinnin ylläpito voi parantaa suojaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot sekä vitamiinit ja mineraalit, kuten sinkki, A-vitamiini ja B-vitamiinikompleksi, voivat auttaa ylläpitämään ihon terveyttä.

Oireiden lievittäminen

Omega-3-kalaöljyt voivat tukea luontaista tulehdusta lievittävää prosessia ja helpottaa siten kissasi kutinaa.

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita kissanystäville

keyboard_arrow_up