Kissallasi on diabetes

KIRJOITTANUT FRANCIS PASTOOR

Dechran tekninen päällikkö (SPECIFICTM-koiranruokaa valmistava yritys)
Kesäkuu, 2017

Mikä on diabetes?

Kehon solut toimivat sokerilla, jota kutsutaan glukoosiksi. Glukoosi muodostuu elimistöstä hiilihydraattien hajotessa. Sitten solut ottavat glukoosia verestä insuliinihormonin avulla. Diabetekseen sairastuneella ei ole riittävästi insuliinia tai insuliini ei toimi kunnolla. Tämä johtaa siihen, etteivät solut saa tarpeeksi glukoosia, jolloin se voi kerääntyä vereen aiheuttaen elinvaurioita. Diabetes ei ole parannettavissa, mutta se on hoidettavissa - ja diabetesta sairastava kissa voi elää monia onnellisia vuosia diagnoosin jälkeen.

Mitä voidaan tehdä?

Kissan diabetes voidaan hoitaa insuliinihoidon ja oikean ruokavalion yhdistelmällä. Tavoitteena on kontrolloida kissan verensokeritasoa. Ruokavalio, jossa on pieni glykeeminen indeksi, voi olla avuksi.

Mikä on glykeeminen indeksi?

Glykeemisellä indeksillä (GI) mitataan, kuinka nopeasti glukoosi vapautuu vereen syömisen jälkeen. Ruoka, jolla on pieni GI, vapauttaa glukoosia vereen hitaammin.

RUOKAVALIO DIABETES-KISSALLE

SPECIFIC ™-tuotteissa on useita vaihtoehtoja kissojen diabeteksen hoitoon:

  • SPECIFIC™ -laihdutusdieetit FRD ja FRW: Kompleksiset hiilihydraatit yhdistettynä suureen kuidun saantiin hidastavat glukoosin vapautumista, mikä johtaa aterian jälkeen vakaampana säilyvään verensokeripitoisuuteen.
  • SPECIFIC™ Adult -märkäruokapatee FXW sisältää runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja, mikä auttaa tasaamaan veren sokeripitoisuutta.

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita kissanystäville

keyboard_arrow_up