Miten autat kissaasi toipumaan leikkauksesta tai sairaudesta?

Kissasi toipuminen sairauden, vamman, stressin tai leikkauksen jälkeen

Aika, jolloin kissasi toipuu sairaudesta, leikkauksesta tai kemoterapiasta, voi olla kaikille varsin traumaattinen. Älä huoli, on monia tapoja, joilla voit auttaa kissaa toipumaan.

Eläinlääkäri antaa sinulle selkeät ohjeet jälkihoidosta, haavojen käsittelystä ja infektioiden välttämisestä. Yksi tärkeimmistä palautumisprosessia edistävistä keinoista on käyttää toipumisruokavaliota.

Kun palaat kotiin, koirasi haluaa todennäköisesti mennä suoraan makuulle (varsinkin jos se palautumassa anestesiasta), joten varmista, että se saa olla jonkin aikaa rauhassa ja hiljaa. Pian sen pitäisi olla kivuton ja rento ja nauttia normaalista ruokahalusta.

Koirasi leikkauksen jälkeinen ruokinta

Koirasi ruokahalu on vielä kehno, joten aloita pienillä ja kevyillä aterioilla. Eläinlääkäri suosittelee toipumisruokaa. Anna koiralle tätä ruokaa niin kauan kuin eläinlääkäri suosittelee. Pidä aina huoli siitä, että lemmikilläsi on helposti saatavilla puhdasta ja raikasta juomavettä.

Koiran kauluri ja syöminen ja juominen

Koiralle on voitu antaa suppilon muotoinen kauluri estämään sitä nuolemasta, puremasta tai raapimasta haavaa tai sidettä. On tärkeää pitää kauluri koko ajan päällä, etenkin yöllä ja aina, kun koira on jätetty yksin. Koirasi tottunee pian kauluriin, mutta varmista, ettei se estä koiraa syömästä tai juomasta. Jos näin tapahtuu, sinun on poistettava kauluri ruoka-ajaksi ja aina, kun koirasi haluaa juoda vettä.

Mikä on oikea ruokavalio koiralleni sairauden tai leikkauksen jälkeen?

Toipumisruokavalioihin on lisätty kaloreita, proteiinia ja rasvaa, ja vaikka koirasi syö vähemmän, se saa ruuasta tarvitsemansa ravintoaineet. Nämä ruuat on suunniteltu annettaviksi sairauden ja toipumisen aikana. Jos koirasi on kuitenkin vakavasti sairas tai jos se on lähenemässä elämänsä loppua, voit jatkaa toipumisruokavalion syöttämistä.

Ihanteellinen palautumisruokavalio:

  • Sisältää riittävästi proteiinia tukemaan kehon rasvattoman osan ylläpitoa
  • Sisältää runsaasti energiaa, koska toipuvalla kissallasi on todennäköisesti hyvin huono ruokahalu ja merkittävästi kiihtynyt aineenvaihdunta. Korkea energiataso on tarpeen, jotta pieni ruokamäärä voi tuottaa tarvittavan energian
  • Sisältää runsaasti rasvaa ja proteiineja ja pienen hiilihydraattiosuuden, koska toipuvat koirat ovat insuliiniresistenttejä
  • Sisältää helposti sulavat ainekset, koska ravinteet eivät ehkä imeydy yhtä hyvin kuin tavallisesti.
  • Maukasta ja houkuttelevaa - ja kannustaa toipilasta syömään

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita kissanystäville

keyboard_arrow_up