Pennun ruokinta

Hyvä ravitsemus on aina tärkeä koirasi terveydelle ja hyvinvoinnille. Mutta kuten eläinlääkäri sinulle kertoo, se ei ole koskaan tärkeämpi kuin pentuiän aikana.

Kun annat pennullesi parasta mahdollista ravintoa heti sen elämän alusta, edistät koirasi terveyttä pitkälle tulevaisuuteen.

Pennun kasvaessa sille kehittyy ja sen elimistöön levittäytyy miljoonien hermojen verkosto ja sen luut ja lihakset kasvavat ja vahvistuvat. Pennut kasvavat nopeasti ja tarvitsevat erityisen ruokavalion fyysisen kehityksen edistämiseksi. On suositeltavaa antaa erityisesti suunniteltua kasvuruokaa, joka sisältää huolellisesti tasapainotettuja aminohappoja, rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja.

Mitä penturuokaa minun pitäisi ostaa omalle rodulleni?

Kaikki pennut eivät tietenkään kehity samalla nopeudella. Tanskandoggin aikuistuminen kestää 12 kuukautta, kun terrieri aikuistuu noin 6 kuukaudessa. On myös syytä harkita kunkin rodun tarpeita. Esimerkiksi suurilla roduilla ja jättiroduilla on luiden kehityksen erityistarpeita - ongelma, johon voi ravitsemuksella vaikuttaa.

 

SPECIFIC TM-valikoiman penturuoat vastaavat eri rotujen erityistarpeisiin.

  • Pienien rotujen penturuoka
  • Keskikokoisten rotujen penturuoka
  • Suurten ja jättirotujen penturuoka
  • Pennun märkäruoka

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta, koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä.

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita koiranystäville

keyboard_arrow_up