Kissanpennun ruokinta

Kissanpennun tärkeät vuodet

Hyvä ravitsemus on aina tärkeää terveydelle ja hyvinvoinnille, muttei koskaan enemmän kuin pentuvuosien aikana.

Pennut ovat hyvin aktiivisia ja kasvavat nopeasti, mikä aiheuttaa suuren proteiini- ja kaloritarpeen. Pennun vatsa on kuitenkin pieni, joten penturuokien pitää olla tiiviissä muodossa siten, että pienestä määrästä saa paljon ravintoa. Tämä on erityisten penturuokien tarkoitus.

Milloin minun pitäisi antaa penturuokaa?

Penturuokia tulisi syöttää vieroituksesta sterilointiin tai, ellei kissaa leikata 8 - 12 kuukauden ikään asti ottaen huomioon, että isommat kissat aikuistuvat myöhemmin.

Miksi sterilointi vaikuttaa ruokintaan?

Sterilointi vähentää merkittävästi kissojen energiantarvetta, joten leikattu kissa saa penturuoasta enemmän kaloreita kuin se tarvitsee, mikä aiheuttaa painonnousun riskin. 

VINKKEJÄ PENTUJEN RUOKINTAAN

  • Pennuilla on pienet vatsat, joten he eivät voi syödä paljon yhdellä kertaa. Syötä ensin 4 tai jopa 5 ateriaa päivässä - 6 kuukauden ikään mennessä voi alkaa antaa 2 ateriaa päivässä.
  • Jätä märkäruoka kulhoon enintään 20-30 minuutiksi, ja heitä syömätön ruoka sitten pois. Avattuja einesruokapakkauksia voidaan säilyttää jääkaapissa enintään 3 päivää. Jos kuitenkin olet pitänyt ruokaa jääkaapissa, se kannattaa tarjota huoneenlämpöisenä, sillä kissanpennut pitävät ruuan mausta näin enemmän.
  • Matalat kulhot ovat suositeltavia, jotta kissan viikset eivät koske kulhoon - viikset ovat erittäin herkkiä kosketusreseptoreita.
  • Kissalla pitää aina olla tuoretta, puhdasta vettä puhtaassa juomakulhossa, jonka pitää olla kaukana ruokakulhosta, jotteivät ruoan palaset joudu veteen.

Penturuokamme eroaa muista, ja syy siihen on kalasta peräisin oleva omega-3.

Penturuokamme (sekä kuiva- että märkäruokapasta) sisältävät runsaasti kalaperäistä omega-3-rasvahappoa. Omega-3 on erinomainen ravintoaine, ja sen tiedetään vaikuttavan myönteisesti seuraavien kehitykseen:

Aivot
Näköaisti
Nivelet
Iho ja turkki

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä

Vuonna 2015 aloitettu Circle of Good -hanke lahjoittaa 5 % voitoista aloitteisiin, joissa tuetaan merien kestävää kehitystä."

Dominic Ebery
SPECIFICTM Nutrition Team, Dechra

Lisää artikkeleita kissanystäville

keyboard_arrow_up