Koirasi palkitseminen makupaloilla

Terveelliset makupalat

Positiivinen vahvistaminen ei ole pelkästään makupalojen antamista, mutta ne ovat yksi koirien ja koiranomistajien suosikkikonsteista . Yksi syy siihen, että makupalat toimivat niin hyvin koulutuksessa, on koiran erinomainen hajuaisti. Koirat pystyvät haistamaan herkun ja analysoimaan sen tärkeimmät ainesosat 20 askeleen päästä .Kun siis valitset koiran makupaloja, varmista, että koirasi pitää niistä.  

Toinen huomioitava asia on, kuinka monta herkkua koirasi saa. Et ehkä huomaa, kuinka monta makupalaa koirasi saa päivässä - mutta jos lasket ne, niistä voi koostua aikamoinen määrä.

Yleissääntö on, että herkkujen ja välipalojen tulisi vastata korkeintaan 10 % koiran päivittäisestä kalorisaannista. Voit kysyä eläinlääkäriltäsi, kuinka monta makupalaa tämä vastaa. Hän voi suositella koiran painoon ja aktiivisuusasteeseen sopivaa koiran suosikkimakupalojen määrää.

Jotkut koirien suosikkiherkut ovat itse asiassa terveellisiä. SPECIFIC TM-sarjasta löytyy terveellisiä herkkuja kaikenrotuisille, -kokoisille ja -ikäisille koirille. Makupalamme ovat vähärasvaisia ja runsaskuituisia ja niillä voit palkita koirasi ilman syyllisyydentuntoa tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota täydentäen.

Varo, kun käytät ihmisen ruokaa makupaloina.

Jos ihmisen ruoan käytetään palkitsemiseen, on hyvin vaikea arvioida, mikä on liikaa. Se, mikä sinusta saattaa tuntua pieneltä makupalalta, voi olla valtava osuus koiria päivittäisestä kaloritarpeesta; muutama pieni juustopala voi koiralle vastata samaa kuin kokonainen hampurilainen ihmiselle - koirat ovat paljon pienempiä kuin me. On turvallisempaa käyttää erityisesti koirille suunniteltuja herkkuja.

Näin monta Healthy Treats -makupalaa voit antaa koirallesi verrattuna jääkaapin välipaloihin:

 

SPECIFICTM Healthy Treats - makupalat

SPECIFICTM Healthy Treats Mini - makupalat

Juustoviipale (15 g)

5

18

Lusikallinen pateeta (15 g)

6

22

Lihapulla (30 g)

8

29

Makkaranpuolikas (50 g)

8

29

Half a sausage (25 g)

7

25

arvioidun energiasisällön perusteella

 

 

Hypoallergeeniset makupalat

Kaikki koirat ansaitsevat herkun silloin tällöin. Mutta jos koirasi kärsii ruoka-aineallergiasta tai -intoleranssista, olet todennäköisesti huolissasi siitä, että makupala laukaisee allergian.
SPECIFIC TM on myös valikoima hypoallergeenisia makupaloja kaikenikäisille allergisille koirille.

SPECIFICTM-koiranruokia saat vain valikoiduilta, koiria rakastavilta eläinlääkäreiltä.

Löydä eläinlääkäri

TAI